Hovedpine

Hvis dit barn ofte eller periodevis har hovedpine, kan du læse mere her på siden om, hvad du som forælder kan gøre for at hjælpe dit barn.

Sundhedsplejersken kan teste barnets syn og eventuelt henvise til øjenlæge, da nedsat syn kan være årsag til hovedpine. Hvis synet ikke er årsagen til hovedpinen, kan vi henvise til den praktiserende læge med henblik på specifik diagnostik og evt. behandling.

Såfremt der ikke findes sygdom som årsag til den tilbagevendende hovedpine, kan sundhedsplejersken tilbyde samtaler med henblik på at afklare om, der er forhold i barnets tilværelse (fx mobning i skolen eller en stresset hverdag), der kan forklare de tilbagevendende symptomer.

Desuden er det vigtigt at rådgive barn og forældre om betydningen af fysisk aktivitet, regelmæssig og rigelig søvn samt sunde mad- og drikkevaner som vigtige forebyggelseselementer.

 

Hovedpinedagbog

I kan som forældre hjælpe barnet med at udfylde en hovedpinedagbog, inden I tager kontakt til sundhedsplejersken eller egen læge, da det kan give et indblik i, hvilken type hovedpine barnet lider af, og hvordan det føles for barnet at have hovedpine.

Samtidig er det lettere at huske, hvordan det var, når læge eller sundhedsplejerske spørger ind til hovedpinen og oplevelsen heraf.

Download et hovedpineskema

I boksen kan du desuden finde links til hjemmesider, der handler om børn/unge med hovedpine og/eller migræne.