Overvægt hos skolebørn

Overvægt er i dag så udbredt, at det kan være svært at se, om ens barn vejer for meget, da hvert femte barn vejer for meget. Men som far eller mor er det vigtigt at være opmærksom, da overvægt kan få alvorlige konsekvenser både i barndommen og senere i livet.

Mange kender til at gå på slankekur og tabe nogle kilo – for så efterfølgende at tage dem alle på igen lidt efter lidt. Men hvis man vil have varige resultater, må man lave varige ændringer. Så enkelt er det. Derfor anbefaler vi, i Sundhedsplejen, ikke at børn går på slankekur, men at hele familien laver varige livsstilsændringer.

Er du i tvivl, om dit barn er overvægtigt?

På hjemmesiden ”En lettere barndom”, som Sundhedsstyrelsen står bag, kan du indtaste dit barns højde, vægt og alder og få en hurtig vurdering.
Vær dog opmærksom på, at beregningen kun er vejledende – hvis dit barn er meget muskuløst eller tidligt udviklet, kan det have et BMI i den høje ende uden at være overvægtig.

Du er også altid velkommen til at tage kontakt til dit barns skolesundhedsplejerske. Sundhedsplejersken kan måle og veje barnet og tage en snak med jer som familie om, hvad I selv kan gøre, eller hvor I kan få hjælp.

Tilbud til vægttab

Sundhedsplejen har to tilbud til familier med overvægtige børn: Vores Overvægtsklinik med individuelle forløb for børn og unge 3-18 år samt Nu rykker vi! for børn i 5.-9.klasse, hvor individuel rådgivning af familien kombineres med et børnegruppeforløb.

Herudover kan Sundhedsplejen rådgive jer om ophold på et Julemærkehjem (for børn 7-14 år) eller vi kan henvise til et forløb i Fit for Kids (for børn 7-15 år).

Læs mere om alle 4 tilbud i menuen.