Julemærkehjem

Julemærkehjemmene er et tilbud til børn i alderen 7 – 15 år med vægt og trivselsproblemer.

De fleste børn på Julemærkehjemmene er overvægtige, men det er ikke et krav. Et ophold på et julemærkehjem varer 10 uger og har fokus på sund kost, motion og positivt samvær med ligesindede børn og nærværende voksne. Der bliver lagt meget vægt på at skabe trygge rammer og på at styrke barnets selvværd. Under opholdet modtager barnet almindelig skoleundervisning to timer hver dag på små hold. Der er 4 Julemærkehjem i Danmark. Det nærmeste på Randers ligger i Hobro.

Forældresamarbejde

Julemærkehjemmene prioriterer samarbejdet med familien højt. Forældre forventes at støtte barnet både før, under og efter opholdet for at give de bedste forudsætninger for at barnet kan fastholde den positive udvikling og nye, gode vaner. Sundhedsplejen følger op på alle børn, der kommer hjem fra Julemærkehjem, for at understøtte familiens arbejde med at få integreret de nye vaner i hverdagen. Er der ventetid på et ophold på Julemærkehjem, kan Sundhedsplejen også hjælpe jer i gang med vaneændringer allerede inden opholdet.

Ansøgning

For at komme på Julemærkehjem, skal man udfylde et ansøgningsskema på Julemærkehjemmenes hjemmeside og ansøge i samarbejde med ens læge.

Læs mere på Julemærkehjemmets hjemmeside