Overgreb/voldtægt

Seksuelle overgreb, voldtægtsforsøg eller voldtægt er aldrig i orden og hvis du eller en du kender har været udsat for dette, er det vigtigt at få hjælp og få det stoppet.

Det er vigtigt at sige det højt hvis du eller en du kender været udsat for et overgreb eller voldtægt. Hvis det ikke hjælper, må du sige det til en anden. Du kan være bange for konsekvenserne ved at sige det højt. Men det skal du ikke være. Det er aldrig i orden at et andet menneske gør noget ved dig som du ikke bryder dig om. Heller ikke selvom det er en tæt på dig.

Du kan altid kontakte sundhedsplejersken på din skole for hjælp.

Nedenfor kan du finde links til andre steder, hvor du også kan få hjælp.

 

Center for Voldtægtsofre

Her kan kvinder, mænd og unge få hjælp efter voldtægt, forsøg på voldtægt og efter andre seksuelle overgreb.
De hjælper både akut lige efter overgrebet og senere, hvis der er gået uger, måneder eller år.

Gå til Center for voldtægtsofre

 

Offerrådgivningen

De hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som vold, voldtægt, uheld og dødsfald. Der ydes personlig eller telefonisk rådgivning, og hjælpen er gratis. Offerrådgivning er ikke behandling eller terapi, men vigtig mental førstehjælp og en hjælp til at komme videre.

Gå til Offerrådgivningen

 

SISO Socialstyrelsen

SISO yder professionel rådgivning og konsulentbistand i sager om seksuelle overgreb og/eller vold mod børn og unge.
SISO yder rådgivning til både den der har været udsat for overgrebet og pårørende, der er bekymret for, har mistanke eller viden om, at et barn eller ung er udsat for vold eller seksuelle overgreb.

Gå til SISO

 

Kvisten

Kvisten er et center for personer, der har været udsat for seksuelle overgreb, og deres pårørende. Vi tilbyder individuelle samtaleforløb, parterapi, gruppeterapi samt foredrag og undervisning.

Alle kan henvende sig: Kvinder og mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb eller har en følelse af, at deres grænser er blevet overskredet på en seksuel måde samt pårørende til seksuelt misbrugte.

Gå til Kvisten