Overvægt hos skolebørn

Det kan være svært at se, om ens barn vejer for meget. Men det vigtigt at være opmærksom, da overvægt kan få konsekvenser for barnet, både i barndommen og senere i livet.

Mange kender til at gå på slankekur og tabe nogle kilo – for så efterfølgende at tage dem alle på igen lidt efter lidt. Men hvis man vil have varige resultater, må man lave varige ændringer. Så enkelt er det. Derfor anbefaler vi, i Sundhedsplejen, ikke at børn går på slankekur, men at hele familien laver varige livsstilsændringer.

Er mit barn overvægtigt?

På hjemmesiden ”En lettere barndom”, som Sundhedsstyrelsen står bag, kan du indtaste dit barns højde, vægt og alder og få en hurtig vurdering. 
Vær dog opmærksom på, at beregningen kun er vejledende – hvis dit barn er meget muskuløst eller tidligt udviklet, kan det have et BMI i den høje ende uden at være overvægtig.

Du er også altid velkommen til at tage kontakt til dit barns skolesundhedsplejerske. Sundhedsplejersken kan måle og veje barnet og tage en snak med jer som familie om, hvad I selv kan gøre, eller hvor I kan få hjælp.

Hjælp til vægttab

Få hjælp til at støtte jeres barn i vægttab og sundere livsstil?

Hjælp til vægttab