Overvægtsklinik

Overvægtige børn og unge 3 – 18 år, bosat i Randers Kommune kan få individuel råd og vejledning i Sundhedsplejens Overvægtsklinik.

For at kunne benytte tilbuddet er det en forudsætning, at hele familien indgår i forløbet og er motiveret for at arbejde med punkterne i handlepunktsplanen.

To modeller

Sundhedsplejen prøver i øjeblikket to modeller af: En hvor hele forløbet foregår i Sundhedsplejens Overvægtsklinik, og en hvor enkelte kontakter foregår i Overvægtsambulatoriet på Børneafdelingen, Regionshospitalet Randes. Sidstnævnte model optager kun svært overvægtige børn. 

Børn optages løbende, når der er en ledig plads. Der kan være ventetid.

Forløbet

Et forløb begynder med en forundersøgelse enten i Sundhedsplejens Overvægtsklinik i Randers Sundhedscenter eller på Børneafdelingen. Forundersøgelsen tager 60 – 75 min., og her bliver barnet målt og vejet og får en handlepunktsplan, der er tilpasset det enkelte barn. Til forundersøgelsen på Børneafdelingen indgår også blodprøver. 

Efterfølgende er der opfølgninger ca. hver eller hver anden måned i Overvægtsklinikken med en sundhedsplejerske. Her arbejdes der videre med handlepunktsplanen indtil barnets vægt ligger stabilt i normalområdet. Opfølgningssamtalerne ligger i tidsrummet kl. 8 – 17 og varer ca. 30 – 45 minutter.

Forløbet varer som udgangspunkt ca. to år, alt efter behov.

Kontakt

Charlotte F. Christensen, tlf. 2114 2676. Send mail
Sara Canas Garcia, tlf. 2364 1745. Send mail
Louise Sommer Vejlby, tlf. 51562509. Send mail
Gitte Glud Heiredal, tlf. 40262574. Send mail