Amning

Fordele ved at amme

Det er godt for det lille barn at få sin mors mælk. Mælken indeholder præcis den næring og de næringsstoffer det lille barn har brug for. Desuden nedsætter modermælk risikoen for infektioner og komælks-allergi.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at spædbørn udelukkende ammes i seks måneder, og de fleste børn kan fint trives på deres mors mælk de første 6 måneder uden at få anden tilskudskost.

Man må gerne fortsætte delvis amning i 12 mdr. eller længere.

Amning skal læres

Næsten alle mødre kan amme, og mælkeproduktionen starter helt automatisk. Men amning skal læres - i samarbejde mellem barn og forældre.

Nogle kvinder har svært ved at få amningen til at fungere, og har brug for viden, støtte og vejledning i den første tid. Det er helt naturligt.

Stol på at du kan producere præcis den mælk, dit barn har brug for, og snak med din sundhedsplejerske om det, der er vanskeligt.

Hvis amningen ikke lykkes

Nogle kvinder har ikke lyst til at amme, eller kan ikke få amningen til at lykkes, og kan derfor have dårlig samvittighed og føle sig som en fiasko.

Tænk i stedet på, at den gode mor er hende, der træffer de valg, der er rigtige for hendes familie, og tænker på, at hendes barn godt kan klare sig uden sin mors mælk. 

Hvis det er nødvendigt med modermælkserstatning, kan der gives modermælkserstatning mærket ”fra fødslen”.

Allergidisposition

Er dit barn disponeret for at udvikle allergi, anbefales, det at barnet udelukkende ammes til det er 4 måneder gammel og gerne længere. Får barnet modermælkserstatning, skal det være en særlig slags erstatning (hypoallergen). Tal med din sundhedsplejerske om, hvilke produkter du kan bruge.